La Mona de Pasqua és una de les tradicions que més seguim per Setmana Santa. Tenint en compte que ja falta poc més d’un mes perquè arribi, a Pastisseria La Palma volem explicar-te algunes coses que no sabies sobre les Mones de Pasqua, aquest dolç boníssim que preparem al nostre obrador amb el màxim detall.

Curiositats sobre les Mones de Pasqua

Has de saber que les Mones de Pasqua tradicionals es fan amb brioix i amb forma arrodonida i que la seva recepta es coneix des del segle XV. Ja llavors, aquest dolç no portava xocolata, que es va afegir a partir del segle següent amb l’arribada del cacau d’Amèrica.

Antigament els padrins li regalaven al fillol la mona fins que feia els 12 anys. Es deia que havia de tenir tants ous com edat tingués el nen o nena i el màxim era aquest número.

El fet que les Mones de Pasqua tinguin ous es deu a una relació i un simbolisme determinats. Els ous, es creia llavors, representaven l’entrada de la primavera i la fertilitat.

Actualment les Mones de Pasqua són molt diferents a com eren en el seu origen. Es fan amb capes de pa de pessic que pot portar crema cremada, xocolata, nata o mantega. A més, es fa la decoració amb ous de xocolata, pollets de feltre i plomes de colors vius.

També, per aquells que no volen pa de pessic, les mones també es realitzen en figures de xocolata en què deixem volar la imaginació per realitzar les creacions que més s’assemblen al que els petits volen.

A Pastisseria La Palma ja estem pensant en com seran les nostres mones aquest any i esperem que us encantin tant com a nosaltres.

Per sol·licitar-nos més informació, pots posar-te en contacte amb nosaltres.

Contacte