La creença comuna sobre la xocolata és que no és bona per a la salut. Però això no és cert. Et sorprendrà saber que la xocolata té propietats que aporten múltiples beneficis al nostre organisme.

Tot rau en el cacau, l’element bàsic de la xocolata. El cacau pur sense sucre ni additius, té components que afavoreixen una bona salut. Parlem, per exemple, dels flavonoides que ajuden a la dilatació de les artèries, el que millora la circulació.

El consum de xocolata amb mesura i alts índexs de cacau pot ajudar a la salut més del que podria semblar. A continuació es detallen alguns dels principals beneficis.

Tots els avantatges del cacau

  • Redueix el colesterol. El cacau compta amb àcid oleic, un element que és destacat per ajudar a baixar el colesterol. Però, perquè es produeixi aquesta reducció, el consum de la xocolata ha de ser moderat.
  • Alleugeriment de l’estrès. Un consum moderat de xocolata amarga fa que els nivells d’hormones de l’estrès en l’organisme es redueixin d’una manera important, promovent així una major concentració i tranquil·litat.
Cosas que no sabías sobre los beneficios del chocolate en la salud
  • Antidepressiu natural. Aquí el component clau és la serotonina, un antidepressiu natural molt potent. A més el consum de cacau incrementa la producció d’endorfines. Aquests pèptids tenen efectes similars als opiacis sintètics en la seva acció com a analgèsic. A més, produeixen sensació de benestar.
  • És beneficiós per a la salut cardiovascular. Un estudi que es va realitzar a la Universitat de Harvard va evidenciar que ingerir xocolata cinc o més vegades a la setmana té un impacte positiu en el risc de malaltia cardiovascular. Com s’esmenta al començament, la xocolata amarga és rica en flavonoides. Aquests antioxidants d’origen vegetal tenen la capacitat de disminuir l’oxidació de l’colesterol LDL, lluitar contra la creació de coàguls en la sang, desinflamar els vasos sanguinis i regular la tensió arterial.

A Pastisseria La Palma trobaràs dolços elaborats amb xocolata de la més alta qualitat. Fes la teva reserva ja a la nostra botiga online.

Contacte