La primera vegada que es va comercialitzar el bombó va ser el 1868 de la mà de Xocolates Cadbury, una marca britànica. Però la història apunta que el seu origen es remunta molt abans.

Vols saber més sobre com ha arribat als nostres dies aquest dolç tan característic? Continua llegint l’article fins al final per saber la resposta.

L’origen del bombó

Segons dicta la tradició, encara que es va comercialitzar al segle XIX el seu origen es remunta al segle anterior. Tot sembla indicar que el rei Lluís XIV de França va ser el primer a provar aquesta delícia gràcies al seu mestre pastisser. Al principi, es va basar en una selecció de fruites banyades en xocolata.

Després de fer el primer mos, el monarca va exclamar: “bon, bon!”, que en francès significa “bo, bo!”, indicant la seva estima pel dolç.

¿Cómo nació el bombón?

Encara que no sabem quant de cert hi ha o no en aquesta història, el que sí que podem assegurar és que va ser un èxit que va trigar temps a popularitzar-se.

A partir del segle XX, va deixar de ser un dolç exclusiu d’Europa i es va obrir pas al mercat nord-americà, on va augmentar la seva fama. Però van ser els mestres pastissers d’Europa els que van continuar perfeccionant tècniques de pastisseria a la llum de les darreres avantguardes culinàries.

Ara hi ha multitud de sabors disponibles i cadascú s’adapta als gustos del consumidor. Podem trobar varietat en fruits secs, com festucs, ametlles o avellanes… També s’ha introduït l’addició de licors. Les xocolates poden variar en amargor, composició i origen del cacau… i un llarg etcètera de variables possibles.

A Pastisseria La Palma realitzem bombons artesanals. Cuidem el detall en les matèries primeres que fem servir, en les tècniques pastisseres i en la presentació, perquè puguis regalar-los en una capseta als teus éssers estimats o a tu mateix. (Clica en aquest link per llegir l’article recomanat sobre el souvenir gastronòmic).

Contacta’ns per fer la reserva de bombons.

Contacte