Ben entrat el mes d’octubre i arribada la tardor, només pot significar una cosa: Arriba el temps de les castanyes, els moniatos i, sobretot, els panellets. Aquests deliciosos dolços típics d’aquesta època es caracteritzen per la seva textura esponjosa, el seu sabor únic i el seu aspecte brillant i no podem fer més que recomanar-te que tastis els que preparem a la nostra pastisseria.

L’origen religiós dels panellets

Aquest dolç té relació directa amb els cultes funeraris antics i es prenia com a postres litúrgiques a les pròpies cases, aprofitant els fruits secs que s’havien recol·lectat durant la tardor. A Barcelona, van començar a rifar-se als carrers durant la celebració de fires populars i s’exposaven en els cafès de la ciutat.

Ja en el segle XIX es convertiren en un dolç realment demandat per la societat, començant així amb el costum que encara compartim avui dia, de prendre’ls durant el cap del mes d’octubre com a dolç típic de la Castanyada i la festivitat de Tots Sants.

A més, no només són un dolç típic del territori català, sinó que també gaudeixen d’aquesta tradició a Aragó, València, Balears i el Principat d’Andorra.

Els panellets de Pastisseria La Palma

A Pastisseria La Palma elaborem els nostres panellets seguint la recepta tradicional, fet que ens caracteritza des de fa anys com a mestres artesans. Els preparem de tot tipus: de pinyons, maduixa, xocolata, llimona, vainilla, codonyat, canyella, ametlla, coco i cafè.

A més, per acompanyar també la nit de Halloween, disposem de divertides i exquisides galetes artesanes que faran les delícies dels més petits de la casa.

Aquesta Castanyada aprofita l’oportunitat i gaudeix dels panellets i dolços típics de Pastisseria La Palma. T’esperem!

Contacte