Sovint escoltem els termes pastisseria i rebosteria com a sinònims. No obstant això, hi ha algunes diferències entre les dues paraules.

Des de Pastisseria La Palma hem preparat aquest article, en el qual aclarim l’origen de tots dos oficis, el que ajudarà a contestar quines són les variacions entre les dues expressions.

L’origen de la rebosteria

La rebosteria és una disciplina que deriva del rebost petit en el qual es guardaven les provisions. El reboster era qui s’encarregava de cuidar tals provisions i preservar-les. Per aprofitar el temps, elaborava dolços i pastes amb els ingredients que tenia al rebost.

Per tant, els rebosts van passar de ser llocs d’emmagatzematge a llocs d’elaboració de dolços. Amb el temps, els artesans van evolucionar i van diversificar els productes que oferien: des de massapans a merengues, passant per confitures i melmelades.

Així, van arribar a formar-se establiments per a la comercialització dels productes artesans.

Pastelería y repostería, ¿cuál es la diferencia?

Pastisseria, el terme professional

A diferència de la rebosteria, la pastisseria és més moderna. En concret, va néixer a principis de segle XV. El concepte va sorgir des del món dels cuiners, que van sentir la necessitat de diferenciar una especialitat dins del sector culinari per a les elaboracions dolces.

Més endavant, al segle XVI, va aparèixer la concepció dels mestres pastissers a França. Allà es va regular l’aprenentatge o mestratge de la professió.

Per això, encara en l’actualitat, en els estudis reglats s’utilitza el terme pastisseria. I abasta totes les elaboracions de pastissos i dolços més sofisticats, que requereixen de tècniques i estris especialitzats.

Pastisseria La Palma som mestres pastissers des de 1922. Gairebé 100 anys d’experiència posant-nos al servei dels habitants de Barcelona amb els nostres sabors únics. Posa’t en contacte amb nosaltres per fer la teva comanda de qualsevol de les nostres elaboracions.