La tardor se celebra a Pastisseria La Palma d’una manera especial. És una de les èpoques de l’any més marcades en el nostre calendari, especialment gràcies als panellets i moniatos.

En aquest article t’expliquem tot el que està tramant nostre obrador per als següents dies.

Les receptes més especials de la tardor ja disponibles a la nostra botiga online

Per començar, a la nostra botiga en línia ja pots fer la teva comanda de moniatos rostits. Un dolç natural ric en fibra, hidrats de carboni, vitamines B, C, antioxidants i minerals com el potassi, el manganès i el calci.

I, com a recepta més elaborada, els demandats i reconeguts panellets.

Gràcies a les noves eines reposteras, podem realitzar acabats de tot tipus. Tants com la nostra imaginació ens dicti. No obstant això, si alguna cosa associem al panallet és el gust per la tradició. És per això que sempre el protagonista estrella és el clàssic panellet de pinyons.

Panellets y boniatos, el tándem más dulce del otoño

Els panellets estan composats de massapà, una massa d’ametlla mòlta i sucre. Quan afegim els pinyons, aportem àcids grassos essencials com l’Omega 3 i l’Omega 6. També són font de proteïna, lípids i altres minerals favorables per a l’organisme.

Però si no ets amant dels pinyons, no et preocupis. Hi ha moltes alternatives en sabors, com: coco, cafè, llimona, xocolata, maduixa, canyella i codony.

Una mirada al passat: l’origen del panellet

Aquest dolç es prenia com a postres litúrgic a les pròpies cases i té relació directa amb els cultes funeraris antics. S’aprofitava la fruita seca que s’havia recol·lectat durant la tardor. A Barcelona, van començar a rifar-les als carrers durant la celebració de fires populars i s’exposaven als cafès de la ciutat.

Durant el segle XIX es van convertir en un dolç realment demandat per la societat, començant així amb el costum que encara compartim avui en dia de prendre’ls durant el cap de el mes d’octubre com a dolç típic de la Castanyada i la festivitat de Tots Sants.

Dirigeix-te a la nostra botiga online per fer la teva comanda i contacta’ns per resoldre les teves consultes.

Contacte