Ara que estem en plena temporada del moniato, hem percebut que moltes vegades s’utilitzen els termes moniato i batata de forma indistinta. Però, de debò són 2 paraules diferents per referir-se al mateix?

Continua llegint aquest article per trobar la resposta.

Diferències entre moniato i batata

Ara sí, ja podem centrar-nos en les expressions “moniato” i “batata”. Sobretot, cal ressaltar-ne les similituds: tots dos són tubercles comestibles que provenen de l’espècie Ipomoea batates L. A més, hi ha dues maneres de referir-se a aquestes patates dolces.

No obstant això, hi ha diferències entre els dos fruits.

Per exemple, una de les maneres més senzilles de reconèixer cadascun d’aquests tubercles és pel seu color. El moniato és més blanquinós tant a la pell com a la polpa, mentre que la batata té un color més vermellós.

Boniato y batata, ¿es lo mismo?

Aquest color és més que un factor estètic. Quan la polpa és tan ataronjada es tradueix en més contingut de provitamina A que és molt útil per combatre els refredats, entre altres propietats. Per aquesta raó, durant la tardor apareixen molts aliments d’aquest mateix color com la taronja o la carbassa, entre d’altres.

No obstant això, la resta de nutrients i aportació energètica és molt semblant entre el moniato i la batata.

A Pastisseria La Palma seguim la tradició de la nostra terra i durant aquesta temporada oferim la clàssica recepta catalana de moniato rostit. Pots fer la teva reserva per mitjà de la nostra botiga online o passar per les nostres instal·lacions al barri del Clot (Barcelona). Passa’t i gaudeix del dolç més saludable de la tardor.

Contacte