Alguns dels nostres millors records de tardor van associats a la degustació dels saborosos panellets. Oi què si?

S’acosta la data que serveix d’excusa per gaudir de tan selecte producte típic de la nostra terra, el 31 d’octubre. Aquest dia, previ a la celebració del Dia de Tots Sants, a Catalunya se celebra la Castanyada, on a més a més dels esmentats panellets, podrem gaudir també de les castanyes i els saborosos moniatos.

A Pastisseria La Palma no has d’esperar. Ja tenim llestos els típics panellets de pinyons, els de tota la vida. Però a més, innovem amb altres sabors: tenim panellets de maduixa, xocolata, llimona, vainilla, codonyat, canyella, ametlla, coco i cafè… Suficients? Seguirem descobrint nous sabors.

Convé recordar que seguim un procés totalment artesanal. En l’elaboració d’aquest producte tan representatiu de la nostra gastronomia posem especial interès a no afegir ingredients que dilueixin la recepta tradicional, com la patata, la poma o cualsevol altra classe de fècules.

El Gremi de Pastisseria de Barcelona veu possible que hi hagi un lleuger increment dels vendes de panellets artesans, que elaboren els pastissers seguint el mètode tradicional, i dels quals s’espera una venda de 1.000.000 quilograms a tot Catalunya, davant els 930.000 quilograms de 2014.

Diades amb dolços especials a l’octubre

A més de la Castanyada i el Dia de Tots Sants, se solapen dues celebracions més, i això ens permet gaudir d’aquesta gastronomia típica alguns dies més. Una és la “pagana” festa de Halloween, provinent dels països anglosaxons però amb una àmplia acceptació popular, especialment entre la gent jove. Es celebra també el 31 d’octubre. L’altra festa popular és més nostra, la festa del barri, la Festa Major del Clot, que començarà seguidament el dia 6 de novembre.

Com veieu s’acosten uns dies de diversió i esbarjo per a tots els públics. Oblidem-nos de la rutina quotidiàna per gaudir de les activitats, la festa i la gastronomia. Ja tindrem temps de comptar calories la resta de la tardor.

Apunta aquestes dades a la teva agenda

31 d’Octubre: Castanyada i Halloween
1 de Novembre: Dia de Tots Sants
A partir del 6 de Novembre: Festa major del Clot