Si vius a Barcelona, ​​segurament saps que de tots els pastissos que oferim els mestres pastissers, el més demandat a Barcelona durant el Nadal és el tortell de Reis.

El tortell de Reis és el dolç favorit de petits i grans. Consisteix en una pasta dolça en forma de roda, amb l’interior buit. Acostuma a estar farcit de xocolata, trufa, crema o massapà. I en la seva superfície porta fruites confitades i fruits secs. Però a cada pastisseria té un procés d’elaboració que pot variar en funció de la recepta pròpia.

Tradició i història del tortell

L’origen del tortell es remunta al segle II a.C.,  l’època en què se li donava molta importància al culte als déus. Durant aquestes èpoques de l’any es festejaven les Saturnals en honor a Saturn, el déu de les collites. Encara que s’elaboraven una gran varietat de plats, el més característic era la coca amb base de fruita seca, mel, figues…

Més tard, es va incloure l‘addició de la fava. A qui la trobés en el seu tros de pastís se li pressuposava un any sencer de bona sort.

la-tarta-de-navidad-más-típica-en-Barcelona

Però amb el temps la tradició va canviar, i amb el pas dels segles, a aquell que li toqués la fava se li feia rei per un dia, passant de la glòria a la humiliació ràpidament. Va ser llavors quan es va introduir la idea que qui la trobés havia de córrer amb les despeses de el tortell.

En els nostres dies, se li dóna més importància a la idea d’estar junts en família i gaudir d’una delícia gastronòmica de la qual no podem gaudir en altres èpoques de l’any.

Sabem que encara queden uns dies per a la el 6 de gener, el dia de l’Epifania. No obstant això pots avançar-te i demanar amb antelació el millor tortell o pastís de Barcelona.

Contacta’ns o fes la teva comanda a la botiga online.

Contacte