Regalar dolços (sobretot de xocolata) a Sant Valentí és una tradició a Catalunya.

Encara que poc sabíem el 14 de febrer de al 2020 el que s’acostava a nivell mundial, ara cobra major importància per ser l’última festivitat que es va celebrar en condicions normals.

Tanmateix, una cosa que ajuda molt durant aquests temps difícils és seguir els petits costums que ens recorden la nostra rutina habitual.

En aquest article compartim alguns dolços especials que preparem per aquestes dates des del nostre obrador. Però abans, què et sembla una classe exprés d’història?

Quin és el naixement de la festivitat de Sant Valentí?

Els seus orígens semblen remuntar-se a l’Antiga Roma. Especialment, el 14 de febrer commemora la mort de Sant Valentí a la mateixa data del 270 d. C, que va ser executat per abandonar la religió de l’Imperi.

Roma, en un intent d’evitar revoltes a la famosa pax romana, va barrejar els fets amb les festivitats pròpies de la mitologia grega sobre fertilitat, que també se celebraven per aquestes dates.

Dulces para regalar en un San Valentín diferente

No obstant això, diverses versions diferents han arribat fins avui, especialment les que converteixen el 14 de febrer en el dia de l’amor. Com alguns titllaven de llegenda aquesta història, l’Església va decidir retirar la festivitat del calendari catòlic el recent 1969.

Idees de regals per Sant Valentí

Si alguna cosa s’ha heretat de tota aquesta història és el costum dels enamorats de celebrar un dia en parella, en el qual se solen intercanviar regals.

Alguns es decanten per l’opció més dolça, que és la que oferim a Pastisseria La Palma.

Per exemple, algunes postres especials que preparem únicament per a aquestes dates són:

  • Caixa en forma de cor amb 11 bombons artesans
  • Pasta de full de cor farcit de trufa o nata
  • Ossets de peluix amb bombons
  • Esmorzars romàntics per a la parella
  • Rosa natural (que pot afegir-se a les postres anteriors)
  • Més opcions personalitzades

Consulta totes les especificacions sobre els dolços per regalar en Sant Valentí a la nostra botiga online i fes ja la teva comanda.

Contacte