La coca de Sant Joan és un dels dolços més emblemàtics de l’any. A Pastisseria La Palma ja estem fent tots els preparatius perquè puguis gaudir del seu sabor més tradicional, amb diverses receptes úniques dels nostres pastisser.

Tot i que encara queden uns dies, ja pots fer la teva comanda i assegurar-te gaudir-la.

Per començar a obrir la gana, hem preparat aquest article on t’expliquem algunes dades anecdòtiques sobre aquest postre únic.

Coca de Sant Joan, el dulce más típico en la noche más corta

5 curiositats sobre la Coca de Sant Joan

1- La mida importa. D’acord a la tradició, la coca ha de ser exactament el doble de llarga que d’ampla. Això és així com a representació de les hores que duren el dia i la nit. A més, en cap cas poden haver angles, sinó que ha de tenir els cantells arrodonits, en forma ovalada.

2- Variacions al llarg de la història.
Encara que ara les fruites confitades formen part íntegra de la recepta -cireres, rodanxes de taronja, meló, etc.-, no va ser fins al segle XIX que es van incorporar. Les pastisseries van fer aquesta variació per aportar un extra de dolçor. (Si no us agraden, també tenim receptes sense elles).

3- Només a Barcelona, ​​cada revetlla es venen gairebé un milió de coques artesanes.

4- Té orígens pagans. La Coca tal com la coneixem avui dia deriva d’un tortell d’ous arrodonit que es menjava en aquesta data per donar culte a el déu sol.

5- Tot indica que la paraula “coca” prové del verb llatí “cocere”, que significa coure. En els orígens, cada família realitzava la massa a casa i després la portava als forns perquè la cuinessin.

Dóna la benvinguda a l’estiu de la manera més dolça amb el teu coca de Sant Joan de Pastisseria La Palma i gaudeix de la nostra varietat de receptes.

Contacte