Xocolata, trufa, nata, crema, maduixa … Són infinits els sabors en els quals es pot triar el braç de gitano. Potser aquest sigui un dels motius pels quals és el pastís més popular. A més de la delícia dels seus gustos, la seva qualitat-preu més que raonable pot també ser un altre argument pel qual agrada tant a el públic. Però, coneixes exactament d’on procedeix la tradició de menjar aquest pastís amb base de pa de pessic i forma de cilindre? Avui volem parlar-te sobre això.

Origen i història del pastís braç de gitano

No hi ha res demostrat sobre l’origen del braç de gitano. Diverses teories apunten a diferents començaments en la història d’aquest pastís popular.

Una d’elles està molt relacionada amb la ciutat on ens trobem en Pastisseria La Palma, Barcelona. Es diu que al segle XIX els calders gitanos caminaven pels carrers de la Ciutat Comtal a la recerca de pastisseries on vendre la seva mercaderia. En compensació, els mestres pastissers els lliuraven sobrants de pa de pessic.

brazo-de-gitano-el-pastel-mas-popular

Els calders gitanos els donaven suport i fins i tot s’enrotllaven en el seu braç per evitar que caiguessin i aguantessin el transport. I així va acabar per cridar-se’ls braç de gitano a aquest tradicional pastís enrotllat.

I si et diguessin que no és braç de gitano sinó braç d’egipciano? Aquesta és una altra de les teories sobre el naixement d’aquest pastís. N’hi ha que apunten a l’origen d’aquest dolç a Egipte, i més tard arribaria a Espanya (entre el segle VI i VII d.C.) a través del monjo de Braga.

Sigui quin sigui el seu origen real, el que sí podem assegurar és que és un pastís exquisit de el gust de grans i petits. Ja has degustat els braços de gitano artesans de Pastisseria La Palma a Barcelona? Fes la teva comanda a la nostra botiga en línia o contacta’ns per fer la teva reserva.

Contacto